För den som gillar kulglass så finns det ju många goda smaker och det kan vara knepigt att hitta sin favorit. Ett generellt tips är dock att alltid våga testa nya smaker och sorter. Om du beställer en kulglass med fyra kulor så kan du ta två klassiska kulor med glass i beprövade smaker som du vet att du gillar och tycker om sedan tidigare, och komplettera med två helt nya och spännande smaker som du chansar lite med, på vinst och förlust. Trygghet i botten och större risker på toppen. Se där, glassen med sin strut blev precis som en liten metafor för hur man kan resonera med sitt sparande! Men låt oss nu inte prata mer om pengar och sparande eller placeringar i fonder eller aktier på börsen, utan istället fokusera på några olika smaker på glass som du kanske skulle kunna tänka dig att vilja prova!

En glass som har en väldigt god smak och finns som kulglass är smaken kaffe. Denna glass som kula i en glasstrut är kanske inte det givna förstahandsvalet för den som inte dricker kaffe till vardags utan hellre dricker något sött. Smaken kaffe är väl heller inte det mest naturliga valet för ett barn. Men våga testa på kaffe som smak i en av kulorna i kulglassen, kanske blir det en ny favorit. Den är mycket krämig och väldigt god.

En annan intressant och spännande smak vad gäller kulglass som man verkligen borde pröva på är smaken strawberry – cheesecake som inte alls är så dum. Istället för att endast testa den vanliga klassiska jordgubbsglassen så kan du med fördel testa glassen som innehåller glass med smak av cheesecake men också jordgubbar och jordgubbssylt. Dessa två smaker kontrasterar nämligen mot varandra på ett alldeles utmärkt och galant vis. Satsa på den smaken om du vill testa något annorlunda.