För dig som gillar kulglass så finns det några klassiska favoriter som alltid går hem i stugorna och som de flesta brukar gilla. Det går alldeles utmärkt att göra egen kulglass av de glassar som går att köpa i butikerna och deras djupfrysta hyllor. Det gör att man kan experimentera fritt. Och det går förstås även utmärkt att köpa till eget strössel, egna maränger, egen chokladsås eller kolasås och egna rån. Samt förstås lite våfflor i olika storlekar och utföranden för den som vill njuta av glassen i våffla istället för bägare eller tallrik. Tänk dock på att inte snåla med våfflan och köpa en billig variant som mest av allt smakar papper eller ingenting alls utan lyxa till det lite och köp de dyrare våfflorna och avsluta gärna med ett körsbär på toppen av kulglassen som lite extra lyx och en fin garnering!

Men nog snackat om allting som hör kulglassen till men är att betrakta som tillbehör nu. Nu raskt över och vidare till själva huvudrätten. Nämligen glassen.

Det finns många olika goda glassar från olika fabriker, leverantörer och företag. Ett företag som tillverkar sin glass längre söder ut i Sverige är Sia Glass som skänker glasslycka till många personer. De har glassar i många goda smaker. Bland annat Wienernougat som är en glassort med en noga utformad blandning av både mandel och nougat inneslutet av utsökt gräddig vaniljglass. Med så god glass behövs kanske inget strössel, men mandelbitarna är ganska stora och kanske inte faller alla i smaken. En annan god sorts glass som de har är Vit choklad som helt enkelt är vit glass som smakar lite vanilj och lite vit choklad, i kombination med små ljuvliga flarn av vit choklad inne i glassen. Flarn som gärna fått vara lite större.

GB glass har Nogger som paketglass och där är vaniljglassen lite vattnig och kunde vara godare men nougatstången är underbart god och söt.