Att göra egen glass är något som kan gå relativt snabbt och smidigt men gör man renodlad isglass på någon juice eller saft finns en risk att den inte får någon vidare smak eller att den blir utvattnad snabbt när man suger på glassen och liksom suger ut saften och sötman. Kvar blir endast iskall och färglös is!

Men frukta inte för en lösning på problemet kan vara att göra sin egen juice eller basera sin hemgjorda glass på en mer smoothieliknande blandning för att få lite mera smak på sin hemgjorda glass. På det viset kan man få en relativt schysst glass med en låg budget även utan att man har tillgång till de avancerade frysningsteknikerna, tekniker som kan behöva dyra frysningsanläggningar. Man kan lyckas relativt väl med sin enkla budgetglass utan avancerade ingredienser och formler med allt från emulgeringsmedel till färgämnen och smakämnen.

Det gäller att använda rikligt med naturliga ingredienser. På det viset kan man göra sin egen glass som innehåller färska bär eller mixa ner sin smootihe som är en favorit för att få till en slags nedfryst isglassliknande klump av is med mer smak och rester av riktiga, frusna bär. Riktiga bär istället för smakämnen är något som kostar pengar och som glassbolagen gärna avstår ifrån för att spara pengar, men du som gör egen glass är ju helt fri att välja vilka ingredienser som du själv vill använda!

Någon form av form för att göra isglass med och liksom gjuta glassen behöver du ju förstås också. Såna formar finns att köpa lite här och var. Du kan till exempel leta efter dem på nätet, på Ikea, på rusta eller kanske att du hittar dem på varuhuset Åhlens i deras köksavdelning.

Låt dig väl smaka av den hemgjorda frusna isglassen med naturliga färska bär och saft som du pressar ut själv från riktiga frukter. Ring en vän och bjud in för smaktest.