Att göra sin egen glass är något som alla skulle kunna göra och det finns förstås olika metoder till att nå framgång när man gör egen glass. I just den text som du läser just nu så tittar vi lite närmare på hur man gör egen isglass som kan vara både sval och läskande, särskilt en varm sommardag.

Att göra egen isglass är faktiskt inte alls svårt men det svåra är att göra den så att den blir god. Ett problem när man gör egen isglass jämfört med den isglass som man köper är att man sällan lyckas få den lika mustig och god utan istället riskerar den att bli mer vattnig om man helt enkelt fryser ner vanlig saft eller juice i en form och ställer i frysen. Ju mer man suger på sådan isglass (att bita i isglass är faktiskt inte att rekommendera), desto mer av smaken och saften suger man ut. Kvar blir endast smaklös och ofärgad is som inte smakar särskilt mycket.

Du behöver alltså ta del av de speciella knep som finns inom glassbranschen för att göra isglass som verkligen har en smak som inte blir utvattnad och gör att du står där med isglassar som snabbt tappar smaken.

De exakta hemligheterna är väl bevarade och okände för den stora massan som törstar efter egen glass. Men särskilt nedfrysningsteknik och en högre koncentration av smakämnen, tillsammans med socker, färgämnen och smakämnen, kan göra att isglassen blir godare. Men det medför förstås också kraftiga investeringar som kan vara påfrestande om man endast gör glassen för sin egen och sitt hushålls skull.

Att få till glass som både har en smak som inte går av för hackor och ett utseende där man kan blanda olika smaker av is i olika lager är något som kan bli svårt, men det ger isglassen en ny nivå.