Det finns många olika typer av glass som man kan göra själv, som sorbet, isglass, glass baserad på kvarg, smoothie eller mer ordinär glass. Och en del glass bygger inte ens på mjölkprodukter (alltså inte laktosfria mjölkprodukter) utan på en annan grundingrediens. Till exempel så har ett stort glassföretag lanserat glass som gös på mandel som primär ingrediens. Men nu i den artikel som du just nu har nöjet att läsa så tittar vi närmare på glass som bygger på en så kallad parfait, låter inte det perfekt? Eller så låter det kanske lite franskt.

Låt oss börja med att reda ut vilka ingredienser som du behöver för just denna slags glass.

Du behöver vispgrädde, ägg, strösocker, vaniljsocker och sen även lite popcorn samt kokos för att ge glassen en egen karaktär och smak.

Hur gör man för att göra glassen enligt ett spännande recept? Låt oss titta närmare nu på hur man egentligen går tillväga. Till parfaiten behöver du grädde och äggulor, men också strösocker och vaniljpulver. Och till glassens garnering behöver du använda popcornen och kokosflagor som man med fördel kan rosta. Men även bananchips och kolasås om man ska följa receptet helt och hållet.

Sen vispar man grädden i en bunke, ha i ägg, strösocker och vaniljpulver i en annan bunke som man vispar tills det blir en vit porös smet och därefter blandar man det med grädden i en och samma bunke. Sen häller man i denna nybildade massa av parfait i en form och sätter på ett lock. Därefter får det stå i frysen i ett dygn, minst.

Sen är själva parfaiten färdig och läggs på ett fat, och det har blivit dags att lägga på popcornen samt att ringla ut kolasåsen på ett annat fat som man har skaffat. På toppen garnerar man med de karamelliserade popcornen samt bananchips och kokosflagor. En trevlig glassrätt som passar för de flesta smaker.